![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
![]() Status: Üye
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
GÜN İÇİNDE EN ÇOK NEYİ ANIYORSANIZ; TAPTIĞINIZ O DUR. ALLAH (CC) Sadece Allah'a ayıracak zamanınız varsa okuyun. Bu maili aldığımda düşündüm ki.... Bunun için zamanım yok... Hele de çalışırken. Sonra böyle düşünmenin kesinlikle günümüzde birçok problemin kaynağı olduğunu fark ettim. Siz okuyunca ne hissedeceksiniz? Okuyun ve düşünün. ' Biz Allah'ı (cc) Cuma günleri mescide sığdırmaya çalışıyoruz. Belki cuma gecesine, çok nadiren kalkılabilirse, yatağın sıcaklığından feragat edilebilirse de Sabah namazlarına.... Ama hastalıklarımız, zayıflıklarımızda, doğal afetlerde, kısaca zorda ve çaresiz kaldığımızda hemen etrafımızda olsun istiyoruz.... ve, hiç şüphesiz, en çok da ölümün hat ırlandığı cenazelerde. Maalesef, Allah (cc) için işimizde, evimizde hayatımızın neredeyse tamamında yerimiz ve zamanımız yok... Çünkü... Diğer zamanlar işlerimizi kendimiz halledebiliriz düşüncesi hayatımıza girmiş. Ya da açıkça söylersek o zamanlar Allah'a (cc) ihtiyacımız yok. Allah'a inanmak Allah'ın (cc) emir ve yasaklarına itaattir. Karşılıksız alabileceğimiz en iyi hediye namazımızdır, Hem masrafsız ve ödüller de muhteşemdir. Allah beni affetsin, .... O'nun hayatımda ilk sırada olmaması gerektiğini kabul ettiğim yer ve zamanların varlığından dolayı. Her zaman O'nun bizim için yaptıklarını daima hatırlayacak zamanlarımız olmalı. Bu mesajı idrak ettiyseniz paylaşın!! Evet, ALLAH'ı (cc) çok seviyorum. O benim var olma ve kurtulma kaynağım. Beni her gün ayakta tutuyor. O'ndan başka sığınılacak kapı olmadığını bilmek.. Onsuz hiçbirşeyim…. Diyebiliyormusunuz? Bunun için işte size çok basit bir test. Eğer Allah' ı seviyorsanız ve O'nun sizin için gerçekleştirdiği muhteşem şeylerden Müteşekkirseniz... bunu arkadaşlarınıza iletin. Bunun için zamanınız varmı? Kolay zora karş ı.. -Gerçekleri söylemek neden bu kadar zor. Aynı zamanda yalanları söylemek de bu kadar kolay? -Neden namazda uykuluyuz da bitince aniden uyanıveririz? -Böyle mesajları paylaşmak varken silmek neden kolayımıza gelir? Ne gariptir, ALLAH'a (cc) inandığını söyleyip de şeytanın peşinden gitmek . Ne gariptir, fıkraları çılgınca paylaşırız, mesajlar havalarda uçuşur da iş İslamiyetle ilgili bir mesajın iletilmesine geldiğinde iki defa düşünürüz. Bu mesajı adres listenizdeki herkese gönderebilecek misiniz? Yoksa ne tepki vereceğini bilmediğinizden ya da emin olmadığınızdan göndermeyecek misiniz? Allah'ın bizim için ne düşündüğünden çok insanların bizim için ne düşündüğüne önem vermemiz sizin adalet terazinizle ne kadar adil görünüyor? Herşeyden önemlisi ne kadar daha yaşayaca ğınızı sanıyorsunuz, Ne zaman telafi etmek için harekete geçeceksiniz?' Roma döneminin Ünlü Devlet adamı, senatör filozof ve avukat SENECA nın( İÖ 4 - İS 65) yaşamının son dönemimde söylediği bu söz üzerinde düşünelim derim; HAYATI KOMEDİ ZANNEDENLER, SON ESPRİYİ İYİ DÜŞÜNSÜNLER... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
![]() ![]() Status: Üye
Tecrübe Puanı: 2
![]() |
wisper kardeşim çok güzel şeyleri paylaşmışsın ALLAH razı olsun gerçektende bu yazdıklarını hepimizin yani bütün müslümamların düşünmesi lazım.inan yazdıklarını kopyalayabilseydim kopyalayıp bütün tanıdıklarıma gönderirdim RABBİM herkezin gönlüne göre versin çünkü gizliyide gaybıda bilen O dur...sözlerin özünde olsun inş..selam ve dua ile
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
![]() ![]() |
Allah razı olsun kardeşim gerçekten bizleri bir an bile unutmasyan rabbimize karşı onu hiç hatırlıyormuyuz
ne kadarda nankörüz rabbimiz bize istemediğimiz kadar bahşediyo oysa bizler teşekkür etmiyoruz bile ey rabbim bizi gerçek iman edenlerden şükrünü eda edenlerden eyle vesslm.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
![]() |
Allah razı olsun..
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Status: Banned
![]() |
bana göre biraz fazla ileriye gittiniz allah sizi görevlimi tayın etti belki iyi niyetlisiniz ama kulların rabine olan ibadetleri hafifi alıyorsunuz tenkit değil uyarı sa dua ve temeni ile mesajı göndermediğimiz zaman rabbımıze azmı vakıt ayırıyoruz butur mesajlar yrar yerıne zarar verıyor bır mesaj geliyor 1 hafta ıcınde 10 ve 20 kısıye yollamasan basına bır felaket gelır deyıp onlardan farklı olmalıyız sa. dua ve temennı ıle
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
![]() ![]() Status: Üye
Tecrübe Puanı: 2
![]() |
sayın mevlanatorunu whisperin yazdıkları dinini yaşamak istetene zarar vermez..o nun yazdıkları hepimize bi uyarı niteliğinde.biz bütün müslümanlar hayatımızı bi ayna gibi karşımıza alıp gözden geçirmeliyiz ben bunu ilk önce kendim için soyluyorum..çünkü melun şeytan ve nefis heran fırsat kolluyo...RABBİM tüm imanlı kullarının yardımcısı olsun,kaldıramıyacağı dertle sınamasın AMİNNN. ESSALMUN ALEYKUM
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Status: Banned
![]() |
yapmış oldugun uyarı üzerine tekrar okudum.asu kardeşim kast yada art niyet taşimadan tekrar okudum dayatma meyil gibi , çünkü meylime gelen bazı meyillerde bu meyil hacdan gelmiş 30 kişiye gönder göndermesen bir musibet bulur seni gibi
birgün hayyalel cihada metyli geldiğinde kimsenin itirazı olmayan bir meyil olsun dayatma vahi galmiş gibi kişi o meyli aldığında hemen hidayete erecekmiş gibi kesin ve zorlayıcı gibi mutlak ve mutlak rabim insanların hayatında ne kadar olduğunu rabbim iyi bilir. en altada verdiği misale bakarsan hz. alinin yahudi ile arasında geçen iman mevzu sunda insanın nefes aldıgında onefesi verebilme karantisi varmı desey di espiriyi biraz anlardım insaların fıtratında hata işlemek vardır.o hatanın farkına varan tovbe etme erdemine varabilmemizdir rabim diyorki siz hiç hata işlemese idiniz ben hata işleyecek bir topluluk yaratırdım umulurki tevbe edersiniz allah sadece cumalarda diyen kardeşim biz insaları cumayada götüremiyoruz muslumanım ama namaz cuma o işlere akım ermez diyen insanlar var ölüm var ama ötesi yok diyelerle beraberim güzel çekiçi sahabe hayatında örnekler ver yanlışlıkların kendisi farkına varsın krdeşim mutlak iyi niyetli dir rabim gayretini artırsın kırdım ısede hakını helal etsın sadece uyarı mayetınde hepimiz kusur işlemeye musaitiz dua ve temeni ile sa. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Status: Üye
![]() |
bir gün gelecek 1 dk bile arayacaz gelin ?imdiden k?ymetini bilelim allah diyelim muhhamed diyelim in?allah
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
![]() |
asu kardeşimiz doğru söylüyar bencede müslamanların arasında fitne çıkarmak isteyen insalar yapar sizin dediğiniz gibi zarar verilecek şeyleri..Allah'ım onlara fırsat vermesin inş....sa...
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|