![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
![]() Status: FORUMUN ABLASI
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() |
Yedinci Risale olan Yedinci Mesele
-1- -2- Su Mesele, Yedi Isarettir. Evvela, tahdis-i nimet suretinde birka? sirr-i inayeti izhar eden Yedi Sebebi beyan ederiz. Birinci Sebep: Eski Harb-i Umumiden evvel ve evailinde, bir vakia-i sadikada g?r?yorum ki, Ararat Dagi denilen meshur Agri Daginin altindayim. Birden o dag m?this infilak etti. Daglar gibi par?alari d?nyanin her tarafina dagitti. O dehset i?inde baktim ki, merhum validem yanimdadir. Dedim: "Ana, korkma. Cenab-i Hakkin emridir; O Rahimdir ve Hakimdir." Birden, o halette iken, baktim ki, m?him bir zat bana amirane diyor ki: "I'caz-i Kur'an'i beyan et." Uyandim, anladim ki, bir b?y?k infilak olacak. O infilak ve inkilaptan sonra, Kur'an etrafindaki surlar kirilacak. Dogrudan dogruya Kur'an kendi kendini m?dafaa edecek. Ve Kur'an'a h?cum edilecek; i'cazi onun ?elik bir zirhi olacak. Ve su i'cazin bir nev'ini su zamanda izharina, haddimin fevkinde olarak, benim gibi bir adam namzet olacak. Ve namzet oldugumu anladim. Madem i'caz-i Kur'an'i bir derece beyan, S?zlerle oldu. Elbette, o i'cazin hesabina ge?en ve onun resehati ve berekati nev'inden olan hizmetimizdeki inayati izhar etmek, i'caza yardimdir ve izhar etmek gerektir. Ikinci Sebep: Madem Kur'an-i Hakim m?rsidimizdir, ?stadimizdir, imamimizdir, her bir adabda rehberimizdir. O kendi kendini methediyor. Biz de onun dersine ittibaen, onun tefsirini methedecegiz. Hem madem yazilan S?zler onun bir nevi tefsiridir. Ve o risaleler ki, hakaik-i Kur'aniyenin malidir ve hakikatleridir. Ve madem Kur'an-i Hakim ekser s?relerde, hususan elif lam ra'larda, ha mim'lerde kendi kendini kemal-i hasmetle g?steriyor, kemalatini s?yl?yor, layik oldugu methi kendi kendine ediyor. Elbette, S?zlerde in'ikas etmis Kur'an-i Hakimin lemeat-i i'caziyesinden ve o hizmetin makbuliyetine alamet olan inayat-i Rabbaniyenin izharina m?kellefiz. ??nk? o ?stadimiz ?yle eder ve ?yle ders verir. 1- Rahman ve Rahim olan Allahin adiyla. 2- Onlara s?yle ki: Allah'in l?tfuyla ve rahmetiyle-ancak bununla ferahlansinlar. Bu, onlarin d?nyada toplayip durduklarindan daha hayirlidir. (Y?nus S?resi: 10:58.)
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|