iSLami Forum - Dini Forum

iSLami Forum - Dini Forum »
Bediüzzaman Said Nursi
» Risale-i Nur (KÜLLIYAT) » Barla Lahikasi » YIrmI YedIncI Mektubun ÜÇÜncÜ ZeylI

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-11-2007   #1 (permalink)
 SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: FORUMUN ABLASI
Tecrübe Puanı: 10 SiLa will become famous soon enoughSiLa will become famous soon enough
New YIrmI YedIncI Mektubun ???nc? ZeylI

YIRMI YEDINCI MEKTUBUN ???NC? ZEYLI

(Said'in bir fikrasidir.)

(Nur Risalelerine ?ok m?stak ve onlarin m?talaasindan intibaha d?sen bir doktora yazilan mektuptur. Bu ???nc? zeyle ?endan m?nasebeti azdir; fakat kardeslerimin fikralari i?inde bu da benim bir fikram olsun.)

Merhaba ey kendi hastaligini teshis edebilen bahtiyar doktor, samimi ve aziz dostum,
Senin hararetli mektubunun g?sterdigi intibah-i ruhi sayan-i tebriktir. Biliniz ki, mevcudat i?inde en kiymettar, hayattir. Ve vazifeler i?inde en kiymettar, hayata hizmettir. Ve hidemat-i hayatiye i?inde en kiymettari, hayat-i faniyenin hayat-i bakiyeye inkilap etmesi i?in sa'y etmektir. Su hayatin b?t?n kiymeti ve ehemmiyeti ise, hayat-i bakiyeye ?ekirdek ve mebde ve mense olmasi cihetindendir. Yoksa, hayat-i ebediyeyi zehirleyecek ve bozacak bir tarzda su hayat-i faniyeye hasr-i nazar etmek, ani bir simsegi sermedi bir g?nese tercih etmek gibi bir divaneliktir.
Hakikat nazarinda herkesten ziyade hasta olan, maddi ve gafil doktorlardir. Eger eczahane-i kudsiye-i Kur'aniyeden tiryak-misal imani ila?lari alabilseler, hem kendi hastaliklarini, hem beseriyetin yaralarini tedavi ederler, insaallah. Senin su intibahin senin yarana bir merhem oldugu gibi, seni dahi doktorlarin marazina bir ila? yapar.
Hem bilirsin, meyus ve ?mitsiz bir hastaya manevi bir teselli, bazan bin ila?tan daha ziyade nafidir. Halbuki, tabiat batakliginda bogulmus bir tabip, o bi?are marizin elim ye'sine bir zulmet daha katar. Insaallah bu intibahin seni ?yle bi?arelere medar-i teselli eder, nurlu bir tabip yapar. Bilirsin ki, ?m?r kisadir, l?zumlu isler pek ?oktur. Acaba benim gibi sen dahi kafani teftis etsen, mal?matin i?inde ne kadar l?zumsuz, faydasiz, ehemmiyetsiz, odun yiginlari gibi camid seyleri bulursun. ??nk? ben teftis ettim, ?ok l?zumsuz seyleri buldum. Iste o fenni mal?mati, o felsefi maarifi faydali, nurlu, ruhlu yapmak ?aresini aramak lazimdir. Sen dahi Cenab-i Haktan bir intibah iste ki, senin fikrini Hakim-i Z?lcelalin hesabina ?evirsin, ta o odunlara bir ates verip nurlandirsin. L?zumsuz maarif-i fenniyen, kiymettar maarif-i Ilahiye h?km?ne ge?sin.

[Only Registered Users Can See Links. Click Here To Register...] Lütfen okuyun...
(((Sitemizde bulunan Ilahi ve ezgiler,Tanitim amaçlidir!
Lütfen begendiyseniz Sanatçinin orjinal CD sini satin aliniz.)))

Seçenekler
Stil