![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
![]() Status: Özel Üye
Tecrübe Puanı: 4
![]() |
Barla Lahikasi mecmuasindan Islam harfleri ile alakali kisimlar..
Barla Lahikasi, sh. 14 Ikinci Isaret:Hizmet-i Kur'aniyeye ait inayat-i Rabbaniyenin ikincisi sudur ki: Cenab-i Hak, benim gibi kalemsiz, yarim ?mmi, diyar-i gurbette, kimsesiz, ihtilattan men'edilmis bir tarzda; kuvvetli, ciddi, samimi, gayyur, fedakar ve kalemleri birer elmas kilin? olan kardesleri bana muavin ihsan etti. Zaif ve aciz omuzuma ?ok agir gelen vazife-i Kur'aniyeyi, o kuvvetli omuzlara bindirdi. Kemal-i kereminden, y?k?m? hafiflestirdi. O m?barek cemaat ise; -Hulusi'nin tabiriyle- telsiz telgrafin ahizeleri h?km?nde ve -Sabri'nin tabiriyle- nur fabrikasinin elektriklerini yetistiren makineler h?km?nde ayri ayri meziyetleri ve kiymetdar muhtelif hasiyetleriyle beraber, -yine Sabri'nin tabiriyle- bir tevafukat-i gaybiye nev'inden olarak, sevk ve sa'y ? gayret ve ciddiyette birbirine benzer bir surette esrar-i Kur'aniyeyi ve envar-i imaniyeyi etrafa nesretmeleri ve her yere eristirmeleri ve su zamanda (yani hurufat degismis, matbaa yok, herkes envar-i imaniyeye muhta? oldugu bir zamanda) ve f?tur verecek ve sevki kiracak ?ok esbab varken, bunlarin f?tursuz, kemal-i sevk ve gayretle bu hizmetleri, dogrudan dogruya bir keramet-i Kur'aniye ve zahir bir inayet-i Ilahiyedir. Evet velayetin kerameti oldugu gibi, niyet-i halisenin dahi kerameti vardir. Samimiyetin dahi kerameti vardir. Bahusus Lillah i?in olan bir uhuvvet dairesindeki kardeslerin i?inde ciddi, samimi tesan?d?n ?ok kerametleri olabilir. Hatta s?yle bir cemaatin sahs-i manevisi bir veliyy-i kamil h?km?ne ge?ebilir, inayata mazhar olur. Barla Lahikasi, sh.27 Evvela: Muhterem ?stadima maruzatta bulunmak i?in kalemi elime aldigim zaman ruhumda b?y?k bir inkisaf hissediyor ve ihtiyarsiz kalemim o andaki muvakkat duygularima terc?man oldugunu g?r?yorum. (...) HULUSi Barla Lahikasi, sh.45 Bahr-i Mu'cizat, Fahr-i Kainat Efendimiz Hazretlerinin su sisli asirda pasli ruhlarimizi tenvir ve tesrir eden ve saik-i hayat-i ebediyeleri bulunan Ondokuzuncu Mektub'un besinci c?z'?n? alarak, ???nc?s?n? iade ettim. Fahr-i Kainat Efendimizin mu'cizatindan olan parmaklarindan su akitarak orduya i?irmesine dikkat ederek derin bir tefekk?re daldim. O sirada kalemim boya sisesinde idi. Yazmak vazifeme muvakkat bir fasila verecektim. Kalemimi tuttum, m?rekkebi ile yerinde koymamak i?in kalemdeki m?rekkeb bitinceye kadar bir-iki kelam daha yazayim da ?yle birakayim dedim. Basladim, yarim sahife yazdim, kalemden boya kesilmedi. Bundaki hikmeti d?s?nd?m, kalem kurudu. Sonra bir ?ok defalar kalemi dikkatle boyaya batirarak yazdim, tecr?be ettim. Yarim satir, nihayet bir satira kafi gelebildi. Bu da Hatib-i Bagdadi'nin (O tefekk?rde bir g?nl?k isi bir dakikada yapmis) sirrindaki tefekk?r?nden m?tehassil vakiayi andirir bir te'kid-i i'caz-i Nebevidir, dedim. Barla Lahikasi, sh.150 Hakikaten, elmas kalemli ?ok kiymetli kardeslerimin asar-i Nur'un cem' ve teksir ve nesrinde g?sterdikleri gayret ve himmet ve sevgili ?stadimiza bu kudsi vazifede yaptiklari muavenet, her t?rl? takdirin fevkindedir. Allahu Z?lcelal c?mlesinden razi olsun ve nesr-i envar-i Kur'aniye'de daimi muvaffakiyetlere mazhar buyursun. Barla Lahikasi, sh.234 O Nurlari yazdik?a kalemim ve kalbim gayet sirin ve ruhani bir sevin? hissediyorum. Cenab-i Hakk'a nasil hamd ve s?kredecegimi bilemiyorum. Bazan o Risale-i Nur'un envarina karsi ihtiyarim elimden gidiyor. Gafletli ge?mis zamanimi d?s?nd?k?e mahzun ve m?kedder bulunuyorum. Bu Nurlari bulduktan sonra istikbalimi g?rd?k?e kahkaha ile g?l?yorum, ferah oluyorum ve m?ferrah oluyorum. Onbes senedir b?yle bir hizmeti arzu ediyordum. D?nyanin ?ok safahat-i hayatini ve zevkiyatini g?rd?m. Bu ebede karsi arzuyu tatmin ve isba' etmiyordular. Barla Lahikasi, sh.292 ...Sevgili ?stadim, bu hal ?ok devam etmedi. Ilk g?nlerde sabahtan aksama kadar ?alistigim halde, bes veya alti sahife yazi yazabilmek, benim i?in b?y?k bir muvaffakiyet iken, Kur'an-i Azim-?l B?rhan'in yardimi imdadima yetisti. M?skilatin yerini s?rur, teess?r?n yerini sevin? kapladi. Bazi g?nler kalemi elimden birakmamak i?in, namaz vaktinin uzamasini veyahut gurubun olmamasini temenni ediyordum. Bazan olurdu, sabahlara kadar yazi yazmak isterdim. Bazan olur, yazilmasi gayet g?? sahifelere, Kur'an'dan istimdad ederdim. Gayet kolaylikla, o sahifeyi yazmaya muvaffak olurdum. Bazan en kolay yazilacak sahifelerde, istimdadi birakirdim. Elimde kalem g?ya yazi yazmakta izhar-i acz ederdi. Hatta bazan yanlis yazarak sahifeleri tebdil ettigim olurdu... Barla Lahikasi, sh.96 Madem ki hakikat ilmi tedris edilmiyor. Elbette mahfi hikmetlere binaen mahdud insanlarin eline ge?en, kulagina giren bu nevi derslerin ciddi tahsili i?in, bilhassa okumasi yazmasi olanlarin bizzat yazmak suretiyle, bu neticeyi bulacaklarina s?bhe edilmemelidir. Bir seyi yazmak; okumak, anlamak, sonra baska kagida nakletmektir ki, bu tarzla matlub istifadenin temin edilecegi muhakkaktir. Barla Lahikasi, sh.307 Risale-i Nur'u birka? seneden beri dinleyip, binde bir almis oldugum manevi yaralarima bir ila? vazifesi g?r?yordu. Fakat hastalara aid Yirmibesinci Lem'a ve ihtiyarlara aid Yirmialtinci Lem'ayi Mustafa ve arkadaslarimla beraber okuyup kemal-i sevk ile dinledim. Bakiyorum ki v?cudumdaki yaralara g?zel tesir ediyor, arkadaslarima dedim: Madem Risale-i Nur'un tesiri bu kadar kuvvetlidir, ben yazmaya karar verdim; fakat hi? okuyup yazmam yok ki, b?yle kiymetdar Risale-i Nur'a yardim edeyim. Madem kalemim yok, beni hizmet?i ve postaci olarak tayin ediniz, diye m?teessirane s?yledim
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|