![]() |
İslamiSohbet.Net/Forum - İslami Forum Sitesine Hoşgeldiniz. | ![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#11 (permalink) |
![]() Üye |
ne demek saol da ALLAH o kisiyi islah etsin baska bisi denmez yani
|
|
|
|
| Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :) |
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
|
|
#12 (permalink) | |||||||||
![]() Özel Üye
Üye No: 8171
Konular: 0
Tesekkür Sayisi: 3
18 Mesajina 20 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 4
REP Puanı : 11
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 476 / 953 |
kardesim simdi ben bulamiyourum hani b?yle bir soru y?nelten herhalde ilk kisi olsa gerek
ama cevap bayagi basit onu sa?in kili olarak ele almamak lazim sa? bayanin dikkat ?ekebilecegi bir b?lgedir yani ise erkek penceresinden bakildiginda sa?in erkekler i?in b?yle aval aval bakabilecegi bir b?lge oldugu bilinmektedir kas ve kiprik i?in bu seyler s?ylenemez hani zaten kasina kiprigine bakacak kadar yakinlasmayi da yasaklamisti dinimiz ama sa? ne kadar uzaktan olursa olsun kendini belli edecektir... yani sa?i a?ik oldugu zaman farkedilme olayi daha ?ok oluyor ve dinimiz kadinin dikkat ?ekebilecegi b?lgelerini kapatmasini emretmistir. sadece y?z,el bilek kemigine kadar,ayak yine bilek kemigine kadar a?ik olabilme durumu vardir diger b?t?n yerlerin kapatilmasi konusunda kesin emir vardir o arkadasa gelince yani eger dinimiz kolaylik dini olmasaydi bizden kadinlarin kipriklerini de kaslarini da kapatmasini isteyecekti o zaman kadinlarin hi?biri ?n?n? bile g?remeyecekti ??nk? y?z?n? tamamen kapatmasi gerekecekti bu y?zden bu konuya benim kendi fikrimce b?yle ele almak gerekiyor ve s?kretmek lazim hakikaten kolaylik dinidir hi?bir zorluguna rastlamadim ben her seyin bir ??z?m? vardir baska cevap bulamiyorum hakikaten artik o arkadas isine gelmedigi i?n karalamak ama?li mi soruyor yoksa ger?ekten ?grenmek i?in mi soruyor orasi da tartisilir ama ne olursa olsun her soruya dinimizde cevap vardir... saygilarimla insallah anlatabilmisimdir ALLAH hidayet versin dua etmek lazim hakikaten yoksa isi zor tabi b?yle kisilerle beraber bizde hesaba ?ekilecegiz neden anlatmadin diye o y?zden ?ok dikkatli olmamamiz gerekiyor insallah... ![]() ![]() RABBIM BIZI SADAKATLI KULLARINDAN EYLESIN.KULA YAPILAN SADAKATSIZLIK YARADANA YAPILMAKTA OLAN SADAKATSIZLIKTEN GELIR.INSAN ALLAH'A SADIK OLURSA KULA DA SADIK OLACAKTIR...
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
![]() Administrators |
Selamu aleyk?m zehra kardes.
Elhamduillah, senin bu arkadsin hakli bu soru sormaya. Bunun imanindan s?phe etmem. Hz.Adem a.s. dan beri tessed?r var , yahudiler , kristiyanlar ve son olan islamda kapanmak farz dir. B?t?n bu dinlerde ?rt?nmek Allahin emri. Gelelim, kadin in ?rt?nmesine: Asil, kadinlarin y?z? ,elleri ve ayaklari da haram,haram da tam dilse ona yakin . Ama ! Kadinlar, evde , namazda , kadinlar arasi ve aile ici haram olmiyan insanlar da . y?z? elleri ve ayaklari acik gezer. kocasi ile tek ise istedigi gibi gezerler. Ama unutulmasin ki melekler onara bakiyor, o y?zden edep herzaman en iyisi. Hadis: Peygamberimizin hanimlari birlikte oturuyordu, o anda hz. Ebubakir kapiya vurdu ve m?sade aldikdan sonra odaya girdi . Hz. aise babasi ile konusurken, diger hanimlar bas?rt?n?n bir ucuile y?zlerin bir kismini ?rtd?ler.Burnu ve asagi kismi ?rt?l?,g?zler acik di ama bas yana cevrilmis : anliyacan bakislarini gizliyordular. Elhamduillah, ne edep! Allah onlarin hepisini rahmet etsin. Bu y?zden carcaf ve pece en temizi. Malesef ,imanimizi daha ?yle bir dereceye getiremedik, ama insallah o da olur. Kadin bir emanet dir, ve erkeklerin sehvet leri daha cok oldugu icin .Kadinin g?zeliklerini ve namusunu korumak lazim. Bu y?zden Allah biz erkekleri b?yle bakislardan korusun ve hanimlarimiz o temiz g?zellini eslerine saklasin. Bu zamanda ?yle kadinlar var ki baslari kapali ama y?z?nde makes ve kaslar incelmis, bu dogru dil. Kapali bir hanima bu yakismaz, bas?rt? bir namus bir emir bir edep. ama ayni anda kas inceltme ve makesle yine ilgi cekiyorlar ve fitneye sebeb oluyor lar. Bana sorsaniz , bir kadin y?z?n?de ?rtmesi lazim. Madem ?rtmiyorsa, y?z? ilgi cekmiyecek .( incelmis kaslar ,makes , g?llmek v.s.) Biraz sert oldu ama , bu b?yle. Veselamualeyk?m |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Guest
Üye No:
Konular:
|