![]() |
İslamiSohbet.Net/Forum - İslami Forum Sitesine Hoşgeldiniz. | ![]() |
||||||||
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#21 (permalink) | |
![]() Özel Üye |
Alıntı:
haklisin kardesim onu s?yleemeyi unutmusum ALLAH raZI OLSUN ![]() ![]() RABBIM BIZI SADAKATLI KULLARINDAN EYLESIN.KULA YAPILAN SADAKATSIZLIK YARADANA YAPILMAKTA OLAN SADAKATSIZLIKTEN GELIR.INSAN ALLAH'A SADIK OLURSA KULA DA SADIK OLACAKTIR...
|
|
|
|
|
| Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :) |
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
|
|
#22 (permalink) | |||||||||
![]() Grup Yöneticisi
Üye No: 9399
Konular: 0
Tesekkür Sayisi: 6
49 Mesajina 50 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 0
REP Puanı : 14
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 2571 / 2571 |
arkadaslar yorumlariniz ?ok g?zel begenerek okuyorum..
Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez.. ![]() |
|||||||||
|
|
|
|
|
#23 (permalink) | |||||||||
![]() Üye
Üye No: 10097
Tesekkür Sayisi: 0
0 Mesajina 0 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() ]Aktiflik: 0 / 28 |
arkadaslar hepinizden Allah (C.C) razi olsun,olduk?a net ve a?iklayici oldu.tekrar tekrar tesekk?r ederim.
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#24 (permalink) | |||||||||
|
Üye
Üye No: 11239
REP Seviyesi :
![]() ]Aktiflik: 0 / 0 |
Adem oglu a? g?z?n?Adem oglu a? g?z?n?
yery?z?ne kil, bir nazar g?r bu latif ?i?ekleri hangi kuvvet yapar, bozar. Her bir ?i?ek bir naz ile ?ver Hakki, niyaz ile kurtlar, kuslar, durmaz s?yler ol Halika avaz ile. Eger Onun kadirligin Her bir ise hazirligin illa Onun kahirligin anlayinca, rengi d?ner. Rengi d?ner g?nden g?ne topraga d?k?l?r yine bu ibrettir anlayana hakikati, arif sezer. Ger bu sirri duya idin ya bu gammi yiye idin yerinde eriye idin insan degil misin, meger. Bilir, gelen gider imis konan geri g??er imis mevt serbetin i?er imis her kim, bu manadan ge?er. |
|||||||||
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |||||||||
![]() Grup Yöneticisi
Üye No: 9399
Tesekkür Sayisi: 6
49 Mesajina 50 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 0
REP Puanı : 14
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 2571 / 2571 |
?ok g?zel bir siir ama siir k?sesine koysaydiniz daha iyi olurdu
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#26 (permalink) | |||||||||
|
Üye
Üye No: 11580
REP Seviyesi :
![]() ]Aktiflik: 0 / 2 |
BIRAKMA BIZLERI KI ALLAH:
'SENIN I?INDE BULUNDUGUN KAVME AZAP EDECEK DEGILIZ BUYURMAKTADIR'. AMA SEN BIRAKMAZSIN BIZLERI |
|||||||||
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
![]() Özel Üye |
Killari kapatmak istenmedi, fesada neden olacak g?zellikleri kapatmak istendi.
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) | |||||||||
|
Üye
Üye No: 12020
REP Seviyesi :
![]() ]Aktiflik: 0 / 0 |
arkadaslar. islam dini kesinlikle zorluklar dini degildir ?ncelikle bunu anlamamiz gerekiyor. ve ?stelik son derece modern ve ?aga ayak uyduran bir din. Hz. Muhammed(sav)zamani ile suanki yasadigimiz zaman ?ok farkli. Zaten Kuran-i Kerimdede bu a?ik?a belirtilmistir. Islam dini hayira barisa y?nelik bir dindir kolayliklar dinidir. L?tfen Islamiyeti bu sekilde zorlastirip yozlastirmayalim derim ben. Sa? kas kapanmis yada a?ik. ?nemli olan B?t?n y?reginle Allahi aniyorsan hayira barisa y?nelik isler yapiyorsan. iste budur islamiyet. Insanlara dogruyu g?zeli g?sterip dogru yolu bulmalari i?in insanlara isik oluyorsan bu dur ?nemli olan. l?tfen islam ezoterizmine bir bakalim ve daha mantikli konusalim. Ince ayrintilara takilmayalim. Ayrica ek bir bilgi. ?arsafin islamiyetle hi? bir ilgisi yoktur. bu bize. kadim uygarlik s?mer, oradan pers ve medlerle ve hatta Hititle birlikte Anadolu'ya kadar gelmis bir giyim tarzidir. Giyime sa?a bu kadar takilmayalimda. herkes ?nce i?indeki k?t? d?s?nceleri temizlesin. benim nacizane fikrimdir..herksin yolu a?ik olsun. herkese ii aksamlar
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
![]() Özel Üye |
bu son kararinmu, Nur suresi 31 ayet mealini bir oku
|
|
|
|
|
|
#30 (permalink) | |||||||||
![]() Özel Üye
Üye No: 11974
0 Mesajina 0 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 2
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 278 |
Nurlari?inde iyi g?zel diyorsun. Islam dini kolaylik dinidir. Ancak kolayliklarin neler oldugu zaten Peygamber efendimiz tarafindan bize kadar ulastirilmistir. Mesela belli bir mesafe katedip bir yere misafir (seferi) oldugunuzda d?rt rekatlik namazlarin farzlarini iki rekat kilabilirsiniz. Yolcu iken oru? tutmayabilirsiniz. Ancak ?rt?nme ile ilgili bir kolaylik sekli duymadim. Ger?i bayan kardeslerimiz ?lkemizde bir?ok zorluk yasamaktadirlar. Belki bu durumda bir mecburiyet s?z konusudur. Ancak g?ndelik yasamda ?rt?nmenin zamani eskindendi diyerek ?rt?nmemek ne kadar dogrudur bilemiyorum. Burada bir bayanin ?rt?nmesi veya ?rt?nmemesini isteme meselesi degil bahsettigim. O kisinin kendi hassasiyetiyle ilgili bir durum. S?ylemek istedigim Dinin kati bir emri olan ?rt?nme ile ilgili birseylerden bahsederken bunun zamani ge?ti, bayanlarin ?rt?nmesine gerek yok demek sana iyilik yapmayi ve ?rt?nmeyi emreden Allah'a 'ben iyilik yaparim ama ?rt?nmem' demek gibi birseydir. Eger Islamiyete ve gereklerine y?rekten inaniyorsak en azindan bu gerekleri yerine getiremiyor isek de 'Allahim beni affet, bunlar hakdir, dogrudur ama ben yerine getiremiyorum.' demek en g?zelidir diye d?s?n?yorum. Zaten "O" merhametlilerin en merhametlisidir. Bir de ?rt?nen bir insanin ?arsaf giymesi sart degil. ?nemli olan namahrem yerlerin ?rt?nmesi. Bu da arkadaslarimizin da belirttigi gibi dinimizde a?ik?a belirtilmistir. Zaten bayanlarimiz g?n?m?z gereklerine g?re ?ok g?zel ve sik ?rt?nme sekillleri gelistirmislerdir. Son olarak "M?KEMMELLIK AYRINTILARDA GIZLIDIR." Silkin de muhitindeki zulmetleri yak, yik! |
|||||||||
|
|