![]() |
İslamiSohbet.Net/Forum - İslami Forum Sitesine Hoşgeldiniz. | ![]() |
|||||||||
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#31 (permalink) |
![]() Özel Üye |
Konuyu biraz arastirdim, d?n yazacaktim ama sitede problem vardi. Yardimi olur belki.
Peygamber Efendimiz(sav): –Ey Esma, kadin hayiza (b?luga) erince artik ondan sunun ve sunun disinda bedeninin hi?bir yerinin g?r?nmesi uygun olmaz. (Allah Res?l? (s.a.v.) bu s?zlerini s?ylerken kendi y?z?ne ve ellerine isaret etti.)” Bu hadis s?yle yorumlanmakta; kadin g?nl?k ihtiya?larini karsilayabilmek, islerini yapabilmek i?in el b?lgesini a?mak zorundadir. Yoksa islerini geregi gibi yerine getiremez. Y?z ise; gerek mahkemede, gerek nikah akdi sirasinda a?ik olmak zorunda. Ayrica nefes alirken de zorluk hasil olmamasi i?in y?z?n a?ik olmasi gerekir. Sa? her insanda renk ve sekil bakimindan farkliliklar olusturdugu i?in, ilgi ?ekebilecek bir par?adir. Kas ve kirpikler ise her insanda hemen hemen aynidir ve ilgi ?ekmezler.(?zellikle ilgi ?ekmek i?in yapilanlar hari?) Bunun sonucunda bu kisimlari a?ikta birakmakta bir mahsur yoktur. |
|
|
|
| Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :) |
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
|
|
#32 (permalink) | |||||||||
![]() Moderators
Üye No: 18719
Konular: 0
Tesekkür Sayisi: 0
6 Mesajina 6 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 2
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 214 / 714 |
A.S Haklisin ancak takva ehli kadinlar ve kizlar böyle yapiyor engüzelide bu...insaALLAH CÜMLEMIZE ÖYLE KAPANMAYI nasip eder Rabbimiz'Siyah güzel bir renk olmasaydi kabenin örtüsü siyah olur muydu???
![]() |
|||||||||
|
|
|
|
|
#33 (permalink) | |||||||||
![]() Özel Üye
Üye No: 19005
Tesekkür Sayisi: 2
1 Mesajina 1 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 1
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 30 / 304 |
örtünme ile ilgi olan ayetlerdede gördügümüz gibibelli bir sekil ve model sarti oktur. bu sebeble kuranin bu anlatimindan yola çikarak kadinlarin ancak çarsaf ve peçe ile disari çikabilecegi yabanci erkeklerin yaninda agiz ve burnunu örtmesihatta bir gözünü kapatmasi gerektigi söylemek isabetli olmazdikkat edilirse konuyla ilgi Kur an ayetleri kadin ve erkegin fitneye ve süpheye sebeb olmayacak, karsi cinsin arzusunu kiskirtmayacak,agir basliligini koruyacak tarz ve biçimde örtünmesini istemektedir.bundan, vücut hatlarini gösterecek kadar dar ve ince elbiselerin giyilmesinin dogru olmadigi sonucu çikar. buna karsilik erkeklerin salvar,kadinlarin etekleri yerlerde sürünen uzun etek ve pardesüler giymesi dinin geregi olarak degilde kisisel tercih ve zevk meselesi olarak görünmelidir(D.i.B.)
![]() |
|||||||||
|
|
|
|
|
#34 (permalink) | |||||||||
![]() Özel Üye
REP Seviyesi :
arkadaslar bi önceki mesajin diyanet islerinin kitabindan yazdigimi ekleyemedim kusura bakmayin.... hayirli günler
|
|||||||||
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | ||||||||||
![]() Özel Üye
Üye No: 11768
Tesekkür Sayisi: 3
3 Mesajina 3 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 2
REP Seviyesi :
![]() ![]() ]Aktiflik: 121 / 608 |
Alıntı:
Sunu da belirtmek isterim ki degisen Dünya dir onu da degistiren insanlar.Kuran'da katiyen bir degisiklik yoktur.Hükümler kesin ve açiktir hangi çag olursa olsun. Dua ile. |
||||||||||
|
|
|
|
|
#36 (permalink) | |||||||||
![]() Özel Üye
Üye No: 9392
Tesekkür Sayisi: 1
1 Mesajina 1 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 2
REP Seviyesi :
![]() ]Aktiflik: 58 / 581 |
[quote=zehra_zehra;27262]selamin aleyküm arkadaslar
benim bir sorum olacak daha önce soruldu mu böyle bir soru bilemiyorum,sorulduysa hepinizden özür dilerim. nur suresinde basörtüsü ve tesettür konusu açikça yaziyor ancak bana sorulan bir soru var ve ben bu soruya henüz cevap veremedim ![]() "saçlarini kapatan kadinlar niye kaslarini da kapatmiyo? saç ve kas arasindaki farki söyler misiniz bana? ikisi de kil degil mi? biri basinda çikiyo digeri gözünün üstünde. sonuçta ayni mekanizmaya bagli bi olay. ayrica kirpikler de kil degilmi? kirpiklerin de kapanmasi gerekmiyo mu? ayrica el ve kol üstündeki killar da buna dahil.. olaya bilimsel yaklasirsak, saç derisinin altindaki foliküllerin aynisi vücuttaki bütün killarin altinda da var. e bu durumda kaslarini ve kirpiklerini gördügümüz kadinin bi bakima saçlarini da görmüs olmuyo muyuz?" kardesim bence ikisinin varolus nedeni bilimsellik isteniyorsa kas en hassas ve önemli organlarimizdan gözü korumak içindir kirpikte öyle.sizintida sanirim okumustum .ama saç sadece dekordur Rabb imin mükemmel yarattigi insani en güzel bir sekle sokarak saçi vermistir yani bir sanatkar eserini nasil en güzel hale getirmek için ona dekorlar verirse saçta öyledir tesbihte hata olmasin.kadinda ayri bir güzellik unsuru oldugu için Rabb im onuyani kadini korumak için deger verdigi için esarp farz. ISMI SEMADA AHMET YERDE MUHAMMET OLAN YEDI KATLI GÖKLERDE HAK CEMALINI BULAN EVVEL AHIR YOLCUSU YA HZ. MUHAMMET Salat ve selam olsun sana[Only Registered Users Can See Links. Click Here To Register...] |
|||||||||
|
|
|
|
|
#37 (permalink) | |
![]() Moderators |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#38 (permalink) | ||||||||||
![]() Özel Üye
Üye No: 11768
Tesekkür Sayisi: 3
3 Mesajina 3 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 2
REP Seviyesi :
![]() ![]() ]Aktiflik: 121 / 608 |
[quote=benginur;87276]
Alıntı:
BASÖRTÜSÜ : kadin saçi bir süstür ve kadinlar arasinda sinif ve seviye ayirimi olmamasi için emredilmistir. Günümüzde kuaförlere daha çok kadinlar gider ve perma , boyama ... gibi seylere daha çok para harcar ... Ya parasi ve imkani olmayan aile ve kadinlar ne yapsin .? Iste islam bu süsü sadece mahreme - helale göstermeyi emredip , toplum içinde örtünme ile ayirimi ortadan kaldirmayi amaçlar. Ben bunu bir kitapta okumustum.Bu da bir sebeptir.Sonuçta kas için bunlar geçerli degildir.Kimse kasina perma yaptirmak istemez herhalde. ![]() |
||||||||||
|
|
|
|
|
#39 (permalink) | |||||||||
![]() Özel Üye
REP Seviyesi :
hepimizin bilidigi bir sey var ki kaçinilmaz.Ammar abimin belirttigi gibi ayak ve el bbilegi ayrica yüz. çarsafla apanmak arap kültürü benim bildigim kadar.ama bu bir tarz meselesi. herhangi bir hükmü yok.ayrica dislanma kötü bir olay. bugun biz nasil üniversite görevlileri(bazi) veya basörtüsünü çag gerisi diye görenler tarafindan magdur oluyorsak onlarda sadece üniversite degil sadece basörtüsüne kizanlarr degil kimliginde dini islam olan fakat bunu hatata geçirememis büyük bir bir toplum tarafindan dislaniyorlar.GEÇENLERDE BIR HABER ÇIKTI ÇARSAFLI DIYE HASTAHANEYE ALINMAYAN BIR BAYANDAN BAHSEDILIYOR...NE ALAKASI VAR DEMI. SIMDI BAZI HASTAHANELERDE OLAY SUDUR:KANSER HASTASI DEGIL,TÜMÖR DEGIL, LÖSEMI DEGIL,ANEMI DEGILDE ADLANDIRMA, ÇARSAFLI HASTALAR; ÇARSAFSIZ HASTALAR... DIKKATINIZI ÇEKERIM BASÖRTÜ DEGIL ÇARSAF...YANI BÜYÜK BIR KESIM TARAFINDAN INSAN OLDUGUNU BAZI CANLILARDAN AYIRAN ÖZELLIK OLAN GIYIM YÜZÜNDEN DISLANANLAR...yazik.. ALLAH HEPIMIZI GERÇEK MÜSLÜMANLARDAN EYLESIN;KIMLIK MÜSLÜMANLARINDAN DEGIL. YA OLDUGUN GIBI GÖRÜN YADA GÖRÜNDÜGÜN GIBI OL DIYOR MEVLAANA.... ALLAH
UNUTMAYALIM VVATANI KURANIMIZIN NAMUS BEKÇISIDE ÇARSAFLI IDI. ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL KONU IDI. ELLERINIZE DÜSÜNCELERINIZE SAGLIK. HAYIRLI GÜNLER.....![]() ![]() ![]() |
|||||||||
|
|
|