İslamiSohbet.Net/Forum - İslami Forum Sitesine Hoşgeldiniz.
Geri git   İslamiSohbet.Net/Forum - İslami Forum >
FORUMDAN DUYURULAR > Haftanin Konusu

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-12-2007   #1 (permalink)
Image Hosted by ImageShack.us
Moderators

İslamiSohbet.Net Müslüman Bir Dünya İçin
Kullanıcı Profili

MeDiNe_GüLü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 7926
Konular: 0
Teşekkür Grafikleri
Tesekkür Sayisi: 1
6 Mesajina 7 Kere Tesekkür Edildi
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : MeDiNe_GüLü is on a distinguished road
Aktiflik Durumu
Seviye: 28 [a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥]
Aktiflik: 137 / 688
Güç: 349 / 2779
Deneyim: 55%

İletişim
Saat
Arrow PeKi EvLaT HaKKi? ''haftanin konusu''

Kardeslerim anne bana hakkina dair ?ok sey okudum.... Sitemizde dergilerde okudum.. tv de dinledim hep anne baba hakkindan bahsediliyo peki ewlat hakki?? O kadar ?ok anne we baba war ki ewladini d?wen k?t? s?zler s?yleyen hayirsiz insan olmadigi halde hayirsiz ewlat diyen....
SORUYORUM KARDESLERIM EWLAT HAKKI YOK MU?
[Only Registered Users Can See Links. Click Here To Register...]
[color=#22229c]----------------------------------------------------------------------------

Kisiligi ve niteligi her ne olursa olsun

hiçbir insan O'nun kadar sevilmedi.

Hiçbir faninin ölümü geride kalanlari O'nun ki kadar yakmadi.

Hiçbir yaratilmis vefatinin üzerinden bu kadar

geçmesine ragmen hala bu kadar diri ve sevgili olmadi.

Öyle ki, Guinness e geçecek biçimde,

su 21. yy. da bile dünya da en çok kullanilan erkek ismi

onun ismi oldu....

MeDiNe_GüLü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :)
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-12-2007   #2 (permalink)
Üye

Kullanıcı Profili

yaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 13557
Teşekkür Grafikleri
Tesekkür Sayisi: 0
0 Mesajina 0 Kere Tesekkür Edildi
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Seviyesi : yaser is on a distinguished road
Aktiflik Durumu
Seviye: 1 [a™¥ Bé-Yêu a™¥]
Aktiflik: 0 / 2
Güç: 1 / 8
Deneyim: 10%

İletişim
Saat
Standart Cevap: PeKi EwLaT HaKKi? ''haftanin konusu''

onun cevabini sanirim anne oldugun zaman kendin vericeksin kardesim mantik olarak dogru yasanti tarz olarak bizle bagdasmiyan bi soru
yaser isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2007   #3 (permalink)
Administrators

Kullanıcı Profili

Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 16160
Teşekkür Grafikleri
2 Mesajina 2 Kere Tesekkür Edildi
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 22
REP Seviyesi : Admin is on a distinguished road
Aktiflik Durumu
Seviye: 40 [a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥]
Aktiflik: 394 / 985
Güç: 843 / 4554
Deneyim: 41%

İletişim
Admin - MSN üzeri Mesaj gönder
Saat

G?zel bir nokta acmissin kardesim.
Evlad hakki ane rahminde baslar. Evlat bir emanet dir ve b?y?k sorunluk tasir. Cocuk terbiyesi velilerin aynasidir. Bunu unutmialim , Y?ce Allah c.c. bu cocuklari bize bos ve temiz olarak emanet veriyor ve ne'ile b?y?t?rsen ?yle olur.
Sevgi, ilim ve sefkatla b?y?tsen , sevgi, alim ve sefkatli olur. Siddet ve azarlama ile b?y?t?rsen elbetde bunun hesabi Ahiretde zor olur. Cocuk hakkini helal etse bille, belki Allah c.c. afetmes, c?nk? cocuklar Allahin emanetidir bize.

1-Evlada g?zel bir isim koymakdir
Hadis : " Cocuga g?zel bir ad koymak, evladin baba ?zerindeki haklarindandir " (Beyheki)

2- Cocuklari merhamet ve sefkatla b?y?tmek .
Hadis : " Merhamet etmeyen merhamet bulmaz " (Buhari)
" Cocuk kokusu cennet kokusudur " (Tebarani)
" Cocuklarinizi cok ?p?n, her ?pmenizde cennetteki dereceniz y?kselir " (Buhari)

3- Cocuklara beddua etmemelidir. Ibni M?barek hazretleri, cocugunu sikayet edene, -COCUGA BEDDUA ETTIN MI ?- dedi. O da , evet deyince, - COCUGUN AHLAKINI SEN BOZDUN - buyurdu.

4- Cocugu helal'la beslenmek ve b?y?tmek.
Hadis : " Yiyip ictikleriniz helal, temiz olsun! Cocuklariniz, bunlardan hali olur " (R.Nasihin)

5- Cogcuklara iyilik edin, k?c?k de olsan , s?z verdiseniz s?z? tutun.
Zaten s?z?n? yerine getirmiyen M?nafikdir.Cocuklarla b?y?k gibi konusun, cocukdur diye cocuk muamele etmeyin.
Bir baba , cocuguna ilim , edep ve sanat ?retmesi Farzdir.
Kuran okuma , iman ve islami'in sartlarini ?gretmelidir. Yedi yasindan itibaren namaz kilmaya alistirmalidir, buluga gelince ciddi bir sekilde ?st?ne durmali. Kilmiyorsa g?zellikle cagirmali halen daha kilmiyorsa ceza ile , zorlamak. D?vmek le dil, misal bu hediye'i almam, vs..
Ilim de, cocugu okula g?ndermeli, ilkokul .... ?niverstie tahsili yapdirmali.
M?mk?n ise kafir ve hiristiyanlarin egitimden uzak tutmali, yurtdisinda yasiyanlar , cocuklarini bu okullara g?ndermeleri sartdir, ama m?mk?n bir sekilde daima g?zleri evladin (din ve ahlak) ?zerinde olsun.
Dini konuda mektebe g?ndermeli ve kesinlikle gevseklik etmemeli.
Gevseklik etseniz , bu cocuk'u atesde hayal edin.

6- Cocuklar arasinda adalet riayet etmelidir.
Hadis : " Hediye verirken cocuklariniz arasinda esitlige riayet ediniz !" (Taberani)

Hadis : " Hepiniz , bir s?r?n?n cobani gibisiniz. Coban s?r?s?n? korudugu gibi, siz de evinizde ve emriniz altinda olanlari cehennemden korumalisiniz ! Onlara m?sl?manligi ?gretmezseniz, mesul olursunuz. "

Hadis : " Hayirli islerinizi hemen yapin. Yarina birakmayin, yoksa helak olursunuz "

Muhammed sav. buyurduysa dogrudur, cocuk hayirli bir mesele ve yeni ?mmet-i muhammed dir, ne kadar erken baslarsak ilim ve sanat egitime o kadar hayirli olur. Ahiret de bir cicegi susuz birakdik diye hesap verecegiz, elbetde ane ve baba cocugu ilim , edep ve sanatsiz birakirsa bunun hesabi daha agir ve daha b?y?k olacak. Birde bu isin icine siddet ve zul?m giriyorsa, Allah c.c. korusun ane baba artik cehennemi boylar.
Bir ane baba , bazen baska insan ve cocuklara karsi cok sefkatli ve merhametli oluyor ama keni evladini mahrum birakiyorsa, elbetde bunun hesabi da ahiretde b?y?k.

Istersem Demiri Yün Geceyi Gün Ederim,
Seversem Dikeni Gül Nefreti Kul Yüregi Yol Ederim...
Ama Gidersem Daglari Deler yüregimi Kilitler,
Her Seyi Siler Giderim...

Konu Admin tarafından (05-12-2007 Saat 12:57 ) değiştirilmiştir..
Admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2007   #4 (permalink)
FORUMUN ABLASI

Kullanıcı Profili

SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1283
Konular: 189
Teşekkür Grafikleri
Tesekkür Sayisi: 29
174 Mesajina 193 Kere Tesekkür Edildi
Rep Bilgisi
REP Puanı : 111
REP Seviyesi : SiLa will become famous soon enoughSiLa will become famous soon enough
Aktiflik Durumu
Seviye: 69 [a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥]
Aktiflik: 2576 / 2576
Güç: 4156 / 9818
Deneyim: 71%

İletişim
Saat

Abdullah Kardesim verdigin bilgiler i?in ALLAH C.C Razi olsun.
Ellerine ve Emegine saglik...

Bir kimse Peygamberimize : “ Ya Resulallah! Kime iyilik edeyim?” diye sordu Peygamber Efendimiz: “Anana babana” buyurdular. O kimse: “Anam ve babam ?lm?st?r" dedi. Peygamber: "?ocuklarina iyilik et. ??nk? ana ve babanin hakki oldugu gibi, ?ocuklarin da hakki vardir. Haklarindan biri de onu k?t? huylu yetistirip isyana sevketmemelidir." Yine buyurdu: "?ocuklarini isyan ve muhalefete zorlamayana Allah merhamet eylesin."

Enes (r.a.) diyor ki: "Peygamberimiz buyurdu ki: ?ocuk yedi g?nl?k olunca, ona akika kurbani kesiniz ve admi koyunuz. Alti yasina gelince terbiye ?gretiniz, dokuz yasma gelince yatagini ayiriniz, on?? yasinda namaz kilmak i?in d?v?n, onalti yasinda babasi onu evlendirmen‘ ve ona: "Oglum, sana edep ?grettim, seni evlendirdim. Bundan sonra d?nyada senin fitnenden, ahirette de azabindan Allah‘a siginirim." demelidir."

?ocuklarin haklarindan biri de; bir sey vermekte, iyilik yapmakta, ?pmekte, oksamakta hepsini bir tutmalidir. K???k ?ocuklari oksayip ?pmek s?nnettir. Peygamber H?seyin‘i ?p?p oksarken, Akra‘ bin Habis ayaga kalkip: "Ya Res?lallah! Benim on oglum vardir, hi?birini ?pmedim," deyince, Peygamber buyurdu ki: "Merhamet etmeyene merhamet olunmaz." Peygamber minberde iken Hasan k???kt?, m?barek y?z? ?st?ne d?st?. Peygamber hemen minberden indi, ?ocugu kaldirdi ve: "S?phesiz mallariniz ve ?ocuklariniz fitnedir." (Tegabun s?resi, ayet: 15) ayetini okudu. Bir defa da Peygamber (s.a.v.) namaz kilarken secdeye vardi. H?seyin (r.a.) boynuna bindi. Peygamber o kadar bekledi ki, Sahabeler (r.a.) secdeyi uzun yapmak i?in vahiy geldigini sandilar. Selam verince: "Ya Res?lallah! Yoksa secde hakkinda vahiy mi geldi?" dediler. Peygamber: "Vahiy gelmedi, fakat H?seyin beni kendine deve yapti. Ben de d?s?rmeyeyim dedim." buyurdu.

Velhasil ana ve babanin hakki, evlad hakkindan fazladir. Onlara saygi g?stermek evlad ?zerinde vacibtir. Allah onlara tazim ve saygi g?stermeyi, kendine ibadet yapmak ile bir arada zikredip buyurur ki: "Rabbin kendisinden baskasina tapmamanizi, anaya babaya iyilik yapmanizi vacib kildi." Ana-baba hakki b?y?k oldugundan iki sey vacib oldu:
Birincisi; ekseri alimlerin g?r?s? sudur ki; kat‘i haram olmadan, s?pheli olan bir yemegi, ana baba ?ocuguna "ye" diye emir verseler, yemelidir. ??nk? onlarin rizasini almak, s?pheden ka?inmaktan daha ?nemlidir.
Ikincisi; onlarin izni olmadan, hi?bir sefere ?ikmaz. Ancak namaz ve oruca ait bilgileri bulundugu yerde ?greten olmazsa, bunlari ?grenmek i?in olan seferler gibi farz olan seferlere ?ikabilir. Sahih olan budur ki, onlarin izni olmadan farz olan hacca bile hemen gitmemelidir. ??nk? bu hac farz ise de, tehiri mubahtir.

Bir kimse, gazaya gitmek i?in Peygamberden izin istedi. Peygamber: "Anan ve baban var midir?" buyurdu. "Vardir, ya Res?lallah!" dedi. Peygamber: "Onlardan izin iste. Eger vermezlerse, emirlerini tut. ??nk? Allah‘i tevhidten sonra Allah katinda ana babanin hakkinda ?nce gelecek hak yoktur." buyurdu. Hadiste: "B?y?k kardesin k???k kardes ?zerindeki hakki, babanin ?ocugu ?zerindeki hakki gibidir." buyuruldu
[Only Registered Users Can See Links. Click Here To Register...] Lütfen okuyun...
(((Sitemizde bulunan Ilahi ve ezgiler,Tanitim amaçlidir!
Lütfen begendiyseniz Sanatçinin orjinal CD sini satin aliniz.)))

Alt 05-12-2007   #5 (permalink)
beyaz karanfil
Guest

Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No:
Konular:
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
Alt 14-12-2007   #6 (permalink)
Üye

Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 13693
Teşekkür Grafikleri
0 Mesajina 0 Kere Tesekkür Edildi
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Seviyesi : yakup_7146 is on a distinguished road
Aktiflik Durumu
Seviye: 1 [a™¥ Bé-Yêu a™¥]
Aktiflik: 0 / 0
Güç: 0 / 0
Deneyim: 0%

İletişim
Saat
New Cevap: PeKi EwLaT HaKKi? ''haftanin konusu''

ben yakup kardesime hak veriyorum ??nk? ?yle anneler varki ogluna k?f?r eden onun sadece bi k?pek oldugunu soleyen ve bin t?rl? beddua eden. peki b?lye ?ocuklar ne yapsin tutupta haklisin annemi demeli ben suna inaniyorum ki anneler 13 ve18 yas arasi ?ocuklarin ?zerine fazla gitmemeli ??nk? ?ocuk delilik ?agindadir annelerin bu hatalari ?ocuklarin pisikolojisini bozabilir hatta evden ka?masina stres y?z?nden sigaraya baslamasini saglayabilir evde ve anne baba y?z?nden huzur bulamayan ?ocuklar kendisini k?t? arkadaslarinin yaninda hisseder ve buda ?ocuklarin evden ka?masini saglar l?tfen bu s?ylediklerimi bi d?s?n?n banada hak vereceksiniz....
yakup_7146 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-12-2007   #7 (permalink)
beyaz karanfil
Guest

Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No:
Konular:
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
Alt 15-12-2007   #8 (permalink)
Administrators

Kullanıcı Profili

Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 16160
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 22
REP Seviyesi : Admin is on a distinguished road
Aktiflik Durumu
Seviye: 40 [a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥]
Aktiflik: 394 / 985
Güç: 843 / 4554
Deneyim: 41%

İletişim
Admin - MSN üzeri Mesaj gönder
Saat

Beyaz karanfil kardesim, " anne baba t?t? diye birsey yok " diyorsun.
Var kardesim, Vallah'i var kendi g?z?mle g?rd?m !

Sen hic sabahin bir saatinda kalkip da, bir telefonda " Abi , gel babam beni ?ld?rmek istiyor " Sen apar topar , oraya gidip o adam in elinden o cocugu hic aldin mi ?

Veya, diger bir kiz evladimiz, evden kacdi, sonra bit telefonla, " Ben kadinlar siginma yurdundayim " dedi, biz oraya gidip sorduk neden kacdin ? " Babam ickili halde , bana tacizde bulundu " hic duydun mu ?

Diger bir mesele, Anne baba en k?c?k oglan evladina, " Sen Abinin , namusunu , ortadan kaldiracaksin diye, o delikanli elinde bicakla abisini ?ld?rmeye gidince, biz son anada elinden o bicagi aldik, sen hic bunu yasadin mi ?

Diger bir mesele, anne baba bir evladina, " Sen yapamasin, sen delisin, senden asla adam olmaz " ve daha k?f?rler sayince , bu cocuk kendini , eroin, ve baska k?t? insanlarin eline d?st?n? , hatta bazi leri bile ruhhali degisip de, intaha kalkistigni. bunlari da biliyormusun ?

Yok kardesim, evet ilk basda bir anne baba evlat icin herzaman en iyisini ister ama malesef b?yle vahsi anne babalar da var.

Kac defa , anne babalar cocuklarini camiye getirince, arabadan indirip , eyvallah, deyip gidiyorlar. " Ya kardeslerim ,bir gelin , evladinizla ayni safta bir ?gle namazi kilin ?yle gidin "

Diger bir delikanlimiz, " Baba gel beraber Hacca gidelim " diyor , baba ; " Ya oglum sen gitt, ben daha hazir dilim " Ya adam hacin hazirligi mi olur, ?leceksin sen.

Diger bir durum ben pazarda iken, bir anne cocugu azarliyordu, dikkatimi cekti durdum izledim, tam cocuga elini kaldirirken, g?z?ne ben takildim. Ellini indirdi, bozuldu. " Ey kadin , sen kendi geleceyni d?v?yorsun, yarin bu cocugun elli sana kalkarsa hic sasma. "

Ey beyaz karanfil kardesim, bu t?r anne babalar var, cok bencil ve merhameti az veya hic olan anne babalar malesef var. Gecen g?nde, bir dellikanli ?n?me cikti, agliyor, acayip bir sekilde agliyor. Sonra dediki " Ben az zaman ?nce ?grendim ki , ben zina cocuguyum " Bu delikanli kardesimin hayati yikildi, d?nya g?r?s? bir anda degisti .

Allah bizi ve evlatlarimizi islah etsin, Cocuklara herzaman merhamet ,ilim, sefkat, adalet, ve kanun lazim.
Admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-12-2007   #9 (permalink)
Image Hosted by ImageShack.us
Özel Üye

Kullanıcı Profili

fsimsek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 13316
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Seviyesi : fsimsek is on a distinguished road
Aktiflik Durumu
Seviye: 14 [a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥a™¥ Bé-Yêu a™¥]
Aktiflik: 34 / 349
Güç: 85 / 1149
Deneyim: 97%

İletişim
Saat

Analar ve Babalar, ?ocuklarinin iyi birer insan ve m?sl?man olarak yetismelerine hayatlarinin her asamasinda yardimci olduklari gibi, her daim dogru olani ?gretmekle y?k?ml?d?rler. Bunlari veremeyen Ana ve Babanin yakasindan birg?n gelir, ?ocugu mutlaka yapisir...

fsimsek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-12-2007   #10 (permalink)
beyaz karanfil
Guest

Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No:
Konular:
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi

Seçenekler