iSLami Forum - Dini Forum

iSLami Forum - Dini Forum »
ISLAMI KONULAR
» Hicret » MEDINE HAYATI » Hicretin 6. senesi » Kureys Müsriklerinin Karari

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-10-2007   #1 (permalink)
MedineM

Status: Guest
New Kureys M?sriklerinin Karari

Kureys m?sriklerinin karari

M?srikler, Peygamber Efendimizin kalabalik bir Sahabi toplulugu ile gelmekte oldugunu ?grenmis ve kat’i karar almislardi: “Muhammed ve beraberindekiler Mekke i?ine sokulmayacaktir.” Bunun i?in, Halid bin Velid emrinde 200 kisilik bir s?vari birligini s?r’atle K?ra?’l-Gamim denilen mevkie g?ndermislerdi. Diger taraftan da Ahabis kabilelerine ziyafetler vererek, herhangi bir ?arpisma ihtimaline karsilik, onlari yanlarina almak i?in bir gayretin i?ine girmislerdi.

M?sriklerin bu kat’i karar ve gayretlerini, tecess?s i?in g?nderilen B?sr bin S?fyan gelip Usfan mevkiinde Res?l-i Ekrem Efendimize haber verdi.

Fahr-i Kainat Efendimiz, bu haberi alinca s?yle buyurdu:

“Yaziklar olsun! Kureys helak oldu. Zaten harp, onlari yiyip bitirmistir.

“Ne olurdu, benimle diger Arap kabileleri arasina girmeselerdi. Beni onlarla basbasa biraksalardi. Onlar beni magl?p edecek olurlarsa, zaten kendilerinin de istedigi budur. Eger Allah beni onlara galip getirecek olursa ve kendileri de isterlerse toptan Islamiyete girerlerdi.

“Eger, b?yle yapmazlarsa ?arpismayi g?ze almislardir demektir. Heyhayt! Kureys m?srikleri kuvvetlerinin ?ok oldugunu mu zannediyor?

“Vallahi, Allah’in tebligi i?in beni g?ndermis oldugu dini hakim ve ?st?n kilincaya kadar, su basim su g?vdemden ayrilincaya kadar onlarla savasmaktan asla ?ekinmeyecegim!”1

Kureys m?sriklerinin karsi koymak i?in hazirlanmalari, Peygamber Efendimizi fazlasiyla m?teessir etti. Birbirleriyle kanli bi?akli olanlar bile Haram Aylarda iki kardes gibi yanyana gelip Kabe’yi tavaf edebiliyorlardi. M?srikler buna mani olmuyorlardi. Sadece Peygamberimiz ve M?sl?manlarin Kabe’yi ziyaret etmek gibi masum, ulvi, kudsi ve hakli arzusu karsisinda, b?ylesine menfi bir tavir takiniyorlardi.

Seçenekler
Stil