![]() |
İslamiSohbet.Net/Forum - İslami Forum Sitesine Hoşgeldiniz. | ![]() |
||||||||
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
![]() Banned |
Risale-i Nurdan Dualar
Kalbimizi iman ve Kur'an nuruyla nurlandir, Allah'im. Allah'im, Sana karsi fakrimizla bizi zengin kil; Senden istigna ile bizi fakir düsürme. Biz kendi havl ve kuvvetimizden teberri edip Senin havl ve kuvvetine iltica ettik. Sen de bizi, Sana tevekkül edenlerden eyle. Bizi nefsimize terk etme. Bizi hifzinla koru. Bize ve erkek, kadin bütün mü'minlere rahmet et. Kulun, nebin, safiyyin, halilin, mülkünün cemali, masnuatinin meliki ve sultani, inayetinin gözbebegi, hidayetinin günesi, hüccetinin lisani, rahmetinin misali, mahlükatinin nuru, mevcudatinin serefi, mahlükatinin kesreti içinde vahdetinin siraci, kainatinin tilsiminin kasifi, saltanat-i rububiyetinin dellali, marziyyatinin mübelligi, Esma-i Hüsnanin hazinelerinin tarif edicisi, kullarinin muallimi, ayetlerinin tercümani, cemal-i rububiyetinin aynasi, Senin görülüp gösterilmene vesile olan, habibin ve alemlere rahmet olarak gönderdigin resulün olan Efendimiz Muhammed'e, bütün al ve ashabina, kardesleri olan nebi ve resullere, melaike-i mukarrebine ve salih kullarina salat ve selam et. Amin. 7.Söz " Ey bu yerlerin hakimi! Senin bahtina düstüm. Sana dehalet ediyorum ve Sana hizmetkarim ve Senin rizani istiyorum ve Seni ariyorum." 8.Söz Allah'im, bizi saadet, selamet, Kur'an ve iman ehlinden eyle Amin. Allah'im, Efendimiz Muhammed'e ve aline ve ashabina, Kur'an'in bidayet-i nüzulünden zamanin nihayetine kadar onu okuyan her bir okuyucunun okudugu her bir kelimenin temevvücat-i havaiye aynalarinda Rahman'in izniyle temessül eden bütün kelimelerinin bütün harfleri adedince salat ve selam et. Ve bunlar adedince, bize, anne ve babamiza, erkek ve kadin bütün mü'minlere rahmetinle merhamet et, ey Erhamürrahimin. Amin. Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd olsun. 8.Söz Allah'im, kullarina Seni nasil taniyacaklarini ve Sana nasil kulluk edeceklerini ögretmek ve isimlerinin hazinelerini tarif etmek üzere, kitab-i kainatinin ayetlerinin tercümani ve ubudiyetiyle Senin cemal-i rububiyetine bir ayna olarak gönderdigin zata, onun bütün al ve ashabina salat ve selam et. Bize ve erkek, kadin bütün mü'minlere merhamet et. Amin, rahmetinle ey Erhamürrahimin. 9.Söz Dünya ve Cennetler dolusu Rahman'in rahmeti onun üzerine olsun. Allah'im! Kulun ve resulün olan, iki cihanin efendisi ve iki alemin medar-i iftihari ve iki dünyanin hayati ve iki cihan saadetinin vesilesi ve zülcenaheyn ve cin ve insin peygamberi olan su Habibine, bütün al ve ashabina ve nebi ve resul kardeslerine salat ve selam et. Amin. 10.Söz Allah'im! Tüba-i rahmetinin en latif, en serif, en mükemmel ve en güzel meyvesi olan, alemlere rahmet olarak ve Cennet demek olan dar-i ahireti gösteren su tüba agacinin en süslü, en güzel, en parlak ve en ali semerelerine vesile-i vusulümüz olarak gönderdigin Zata salat ve selam et. Allah'im, bizi ve anne ve babamizi atesten koru. Bizi ve anne ve babamizi, ebrar ile beraber, seçkin Peygamberinin hürmetine Cennete dahil et. Amin. 10.Söz Rahmanü'r-Rahim'den, Ars-i Azam'dan gelen Furkan-i Hakim'in kendisine indigi Efendimiz Muhammed'e, ümmetinin hasenati adedince milyonlar salat ve milyonlar selam olsun. Risaleti Tevrat, Incil ve Zebur'da müjdelenen; nübüvveti irhasatla, cinlerin hatifleriyle, insanlik aleminin evliyalariyla, beserin kahinleriyle müjdelenen; bir isaretiyle ay parçalanan Efendimiz Muhammed'e, ümmetinin hasenati adedince milyonlar salat ve selam olsun. Davetine agaçlarin kosup geldigi, duasiyla yagmurun hemen iniverdigi, sicaktan korumak için bulutlarin ona gölge yaptigi, bir ölçek taamiyla yüzlerce insanin doydugu, parmaklarinin arasindan üç defa kevser gibi sularin çagladigi, onun hürmetine Allah'in, kertenkeleyi, ceylani, agaç kütügünü, zehirli keçinin kolunu, deveyi, dagi, tasi ve topragi konusturdugu, Miracin sahibi ve gözünün asla sasmadigi o mucize-i kübrada ruyetullaha mazhar olan Efendimiz ve Sefiimiz Muhammed'e, Kur'an'in bidayet-i nüzulünden zamanin nihayetine kadar onu okuyan her bir okuyucunun okudugu her bir kelimenin temevvücat-i havaiye aynalarinda Rahman'in izniyle temessül eden bütün kelimelerinin bütün harfleri adedince, milyonlar salat ve selam olsun. Bütün bu salavatlardan her biri hürmetine bizi magfiret et, ey Ilahimiz, bize merhamet et. Amin. 19.Söz Allah'im! Kur'an'i bize, bu risalenin katibine ve onun emsali olan zatlara her türlü dert için sifa kil. Bize ve onlara, hayatimizda ve ölümümüzden sonra Kur'an ile ünsiyet ettir. Kur'an'i bu dünyada bir dost, kabirde bir münis, kiyamette bir sefaatçi, sirat üzerinde bir nur, atese karsi bir siper ve hicap, Cennette bir refik ve bütün hayirlar için bir yol gösterici ve imam kil. Bütün bunlari bize fazlinla, cüdunla, kereminle ve rahmetinle ihsan et, ey kerem sahiplerinin en kerimi ve merhametlilerin en merhametlisi olan Rabbimiz. Amin. Allah'im! Furkan-i Hakimin kendisine indirildigi Zata ve bütün al ve ashabina salat ve selam et. Amin, amin. 19.Söz Allah'im! Kur'an'in esrarini, sevdigin ve razi oldugun sekilde bize tefhim et ve onun hizmetine bizi muvaffak et. Amin, rahmetinle ey Erhamürrahimin. Allah'im! Kur'an-i Hakimin kendisine indirildigi Zata ve bütün al ve ashabina salat ve selam et. 20.Söz
22.Söz Ey Rabbimiz! Unutur veya hataya düser de bir kusur islersek, bizi onunla hesaba çekme. Ey Rabbimiz! Bizden evvelkilere yükledigin gibi bize de agir vazifeler ve musibetler verme. Ey Rabbimiz! Bize güç yetiremeyecegimiz seyi de yükleme. Günahlarimizi affet. Bizi bagisla. Bize merhamet et. Bizim dostumuz ve yardimcimiz Sensin. Kafirler güruhuna karsi Sen bize yardim et. (Bakara Süresi, 2:286.) 22.Söz "Ey Rabbim, gönlüme genislik ver. Isimi kolaylastir. Dilimdeki tutuklugu çöz-ta ki sözümü iyice anlasinlar." (Taha Süresi, 20:25-28.) 23.Söz Allah'im! Onun, Senin katindaki sirri ve Sana olan seyri hürmetine, beni korkularimdan emin kil, hatalarimi gider, hüznümü ve hirsimi benden gider. Varligin ve huzurunla beni müserref kil. Beni benden kurtarip kendine al. Kendi varligimi Sana feda etmekle beni riziklandir. Beni nefsime meftun ve hissimle kör eyleme. Herbir gizli sirri bana aç. Ya Hayyu ya Kayyüm, ya Hayyu ya Kayyüm, ya Hayyu ya Kayyüm! Bana, arkadaslarima ve ehl-i iman ve Kur'an'a merhamet et. Amin, ey merhametlilerin en merhametlisi ve kerem sahiplerinin en kerimi olan Allah'im! 23.Söz "Mahlükatinin sayisinca, Zatina layik sekilde, Arsinin agirliginca ve kelimelerinin mürekkebi miktarinca hamdinle Seni her türlü noksandan tenzih ederiz Bütün peygamberlerinin, evliyalarinin ve meleklerinin tesbihatlariyla Seni kusurdan tenzih ederiz. .." (Müslim, Zikir: 79; Ebü Davud, Vitir: 24; Tirmizi, Daavat: 103; Nesai, Sehv: 94; Müsned, 1:258, 353, 6:325, 430.) 24.Söz Allah'im! Mahlükatinin en hayirlisi, parlayan nur-u bahir, kat'i burhan-i zahir, bahr-i zahir, nur-u gÃ*mir, cemal-i zahir, celal-i kÃ*hir, kemal-i fahir olan, kulun ve habibin ve resulün Muhammed'e, z******* bulmayan ezeliyetine layik bir ezeliyetle, tahavvül etmekten münezzeh ebediyetine layik bir ebediyetle, Senin cüd ve kereminin mevhibelerinin bulutlarinin yagmurlarinca bol ve genis sekilde, Senin cüd ve ihsanatinin latifelerinin serifelerinin mergubiyetince bol ve bereketli sekilde, salavatinin en efdali ve en ecmeli ve en sereflisiyle, en zahiri ve en tahiriyle, en ahseni ve en faziletlisiyle, en ekremi ve en aziziyle, en azami ve en esrefiyle, en yüce ve en pakiyle, en mübarek ve en latifiyle selaminin en etemm ve en ekser ve en ziyadesiyle, en yüksek ve en yüce ve en daimisiyle salat ve selam et, rahmetine ve rizana ve af ve gufranina mazhar kil. Ona ve aynen onun aline ve ashabina da, azamet-i Zatina yarasir sekilde rahmet ettigin gibi bir rahmetle, öyle bir salat et ki, o salat hürmetine günahlarimizi bagisla, gönlümüzü ferahlandir, kalblerimizi tathir ve ruhlarimizi tervih ve sirrimizi takdis et, hatirat ve efkarimizi tenzih et, içimizdeki kederleri gider, hastaliklarimiza sifa ver, kalblerimizin kilitlerini aç. Ey Rabbimiz! Bizi dogru yola eristirdikten sonra kalblerimizi sapikliga meylettirme. Yüce katindan bize bir rahmet bagisla. Muhakkak ki Vehhab olan, istediklerimizi bize veren ancak Sensin." Al-i Imran Süresi, 3:8. 25.Söz Allah'im!
Allahi'm! Habibiyeti ve salatiyla Cennetin kapilarini açan ve ona getirdikleri salavatlarla ümmeti için de o kapinin açilisini teyid buyurdugun Habibin Aleyhissalatü Vesselama rahmet et. Allah'im! Bizi, ebrar ile beraber, seçkin Habibinin sefaatiyle Cennete idhal et. Amin. 28.Söz "Onlarin Cennetteki dualari söyledir: 'Allah'im, Seni bütün noksan sifatlardan tenzih ederiz.' Aralarindaki dilekleri de hep selamdir, iyiliktir. Dualari ise su sözlerle sona erer: 'Ezelden ebede her türlü hamd ve övgü, sükür ve minnet, Alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur." (Yünus Süresi, 10:10) "Ey Rabbimiz! Bizi dogru yola eristirdikten sonra kalblerimizi sapikliga meylettirme. Yüce Katindan bize bir rahmet bagisla. Muhakkak ki veren Sensin, dua edip istediklerimizi bize bagislayan Sensin." (Al-i Imran Süresi, 3:8) Allah'im! Efendimiz Muhammed'e, aline, ashabina ve ihvanina, Senin razi olacagin sekilde ve onun hakkini eda edecek bir surette salat ve selam et, bize ve dinimize selamet ver. Amin, ey Rabbü'l-Alemin. 30.Söz Allah'im! Onun isaretiyle ay parçalanan, parmaklarindan kevser gibi sular akan, gözün asla sasmadigi Mirac mucizesinin sahibi, Efendimiz Muhammed'e ve bütün al ve ashabina, dünyanin iptidasindan mahserin ahirine kadar salat et. "Seni her türlü noksandan tenzih ederiz. Senin bize ögrettiginden baska bilgimiz yoktur. Muhakkak ki ilmi ve hikmeti herseyi kusatan Sensin." Bakara Süresi, 2:32. "Dualarimizi kabul et, ey Rabbimiz. Herseyi hakkiyla isiten de, herseyi hakkiyla bilen de ancak Sensin." Bakara Süresi, 2:127. "Ey Rabbimiz, unutur veya hataya düsersek bizi onunla hesaba çekme." Bakara Süresi, 2:286. "Ey Rabbimiz, bizi hidayete eristirdikten sonra kalblerimizi tekrar sapikliga meylettirme." Al-i Imran Süresi, 3:8 Allah'im! Bir isaretiyle ay parçalanan zatin hürmetine, benim kalbimi ve Risale-i Nur'un sadik talebelerinin kalblerini, Kur'an günesine mukabil bir ay hükmüne getir. Amin, amin. 31.Söz Allah'im! Bizi, dünyada Senin muhabbetinle ve bizi Sana ve Senin emrettigin sekilde istikamete yaklastiracak seylerin muhabbetiyle, ahirette de rahmetin ve rüyetinle riziklandir. Ilahi! Sen benim Rabbimsin, ben Senin kulunum. Sen Haliksin, ben mahlükum. Sen Rezzaksin, ben merzükum. Sen Maliksin, ben memlüküm. Sen Azizsin, ben zelilim. Sen Ganisin, ben fakirim. Sen Hayysin, ben meyyitim. Sen Bakisin, ben faniyim. Sen Kerimsin, ben leimim. Sen Muhsinsin, ben asiyim. Sen Gafürsun, ben günahkarim. Sen Azimsin, ben hakirim. Sen Kavisin, ben zayifim. Sen Mu'tisin, ben dilenciyim. Sen Eminsin, ben korkudayim. Sen Cevadsin, ben muhtacim. Sen Mücibsin, ben duaciyim. Sen Safisin, ben hastayim. Sen benim günahlarimi magfiret et. Beni cezalandirma. Hastaliklarima sifa ver, ya Allah, ya Kafi, ya Rabbi, ya Vafi, ya Rahim, ya Safi, ya Kerim, ya Muafi. Benim bütün günahlarimi bagisla. Benim bütün dertlerime afiyet ver. Beni ebediyen rizana mazhar et. Rahmetinle, ey Erhamürrahimin. 32.Söz "Ey Rabbimiz! Duamizi kabul buyur. Muhakkak ki Sen herseyi hakkiyla isiten, herseyi hakkiyla bilensin." Bakara Süresi, 2:127. "Tevbemizi de kabul et. Süphesiz ki Sen tevbeleri çokça kabul edersin ve rahmetin herseyi kusatmistir." Bakara Süresi, 2:128. 33.Söz "Onlarin dualari ise su sözlerle sona erer: 'Ezelden ebede her türlü hamd ve övgü, sükür ve minnet, Alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur." Yünus Süresi, 10:10 |
|
|
|
| Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş :) |
| Sayfayı E-Mail olarak gönder |
|
|
#2 (permalink) | |||||||||
![]() Üye
Üye No: 8744
Konular: 0
Tesekkür Sayisi: 1
32 Mesajina 33 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 13
REP Puanı : 11
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 2477 / 2477 |
emegine saglik.....ALLAH c.c razi olsun....
[color=#22229c]---------------------------------------------------------------------------- |
|||||||||
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Banned |
EmeGIne SaGlik
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |||||||||
![]() Özel Üye
Üye No: 11974
Konular: 0
Tesekkür Sayisi: 0
0 Mesajina 0 Kere Tesekkür Edildi REP Gücü : 2
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ]Aktiflik: 0 / 278 |
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin. kardes emegine saglik. allah razi olsun.
![]() Silkin de muhitindeki zulmetleri yak, yik! |
|||||||||
|
|
|