iSLami Forum - Dini Forum

iSLami Forum - Dini Forum »
Bediüzzaman Said Nursi
» Risale-i Nur (KÜLLIYAT) » Mesnevi-i Nuriye » Katre

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-11-2007   #1 (permalink)
 SiLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Status: FORUMUN ABLASI
Tecrübe Puanı: 10 SiLa will become famous soon enoughSiLa will become famous soon enough
New Katre

KATRE

Tevhid Denizinden

IFADE-I MERAM
Mal?mdur ki, insan, hasbelkader ?ok yollara s?l?k eder. Ve o yolda ?ok musibet ve d?smanlara rastgelir. Bazan kurtulursa da, bazan da bogulur. Ben de kader-i Ilahinin sevkiyle pek acip bir yola girmistim. Ve pek ?ok belalara ve d?smanlara tesad?f ettim. Fakat acz ve fakrimi vesile yaparak Rabbime iltica ettim. Inayet-i ezeliye, beni Kur'an'a teslim edip, Kur'an'i bana muallim yapti. Iste, Kur'an'dan aldigim dersler sayesinde o belalardan halas oldugum gibi, nefis ve seytanla yaptigim muharebelerden de muzafferen kurtuldum. B?t?n ehl-i dalaletin vekili olan nefis ve seytanla ilk m?sademe,
kelimelerinde vuku buldu. Bu kelimelerin kalelerinde tahassun ederek o d?smanlarla m?nakasalara giristim. Herbir kelimede otuz defa meydan muharebesi vukua geldi. Bu risalede yazilan herbir kelime, herbir kayit, kazandigim bir muzafferiyete isarettir.

Bu risalede yazilan hakikatler, zitlarina bir imkan-i vehmi kalmayacak derecede yazilmistir. Uzun bir hakikate, deliliyle beraber bir kayit veya bir sifatla isaret yapiliyor.
IHTAR: Bu zamanin cereyani, benim gibi ?oklarini vehmi tehlikelere atmistir. Insaallah, bu eser Allah'in izniyle onlari kurtaracak ?midindeyim.

Allah her noksandan m?nezzehtir. Ve hamd Allah'a mahsustur. Ve Allah'tan baska ilah yoktur. Ve Allah herseyden b?y?kt?r. Ve havl ve kuvvet ancak Allah'a aittir

[Only Registered Users Can See Links. Click Here To Register...] Lütfen okuyun...
(((Sitemizde bulunan Ilahi ve ezgiler,Tanitim amaçlidir!
Lütfen begendiyseniz Sanatçinin orjinal CD sini satin aliniz.)))

Seçenekler
Stil