![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
![]() Status: FORUMUN ABLASI
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() |
Z?HRE
![]() On Yedinci Lem'a Z?hre'den gelmis On Bes Notadan ibarettir. Mukaddime Bu Risalenin telifinden on iki sene evvel, Hasiye inayet-i Rabbaniye ile, marifet-i Ilahiyede bir hareket-i fikriye ve bir seyahat-i kalbiye ve bir inkisafat-i ruhiyede tezah?r eden bazi lemeat-i tevhidiyeyi, Arabi olarak, notalar suretinde Z?hre, Sule, Habbe, Semme, Zerre, Katre gibi risalelerde kaydetmistim. Uzun bir hakikatin yalniz bir ucunu g?stermek ve parlak bir nurun yalniz bir suaini irae etmek tarzinda yazildigindan, yalniz kendi kendime birer hatira ve birer ihtar seklinde oldugundan, baskalarinin istifadesi mahdut kalmisti. Hususan, en m?mtaz ve en has kardeslerimin kism-i azami Arabi okumamislar. Bunlarin israri ve ilhahiyla, o notalarin, o lem'alarin kismen izahli ve kismen kisa bir mealini T?rk?e olarak yazmaya mecbur oldum. Su notalar ve Arabi risaleler, Yeni Said'in en evvel hakikat ilminden bir derece suhud suretinde g?rd?g? i?in, tagyir edilmeden, mealleri yazildi. Onun i?in, bazi c?mleler, sair S?zlerde de zikredilmekle beraber burada da zikrediliyor. Ve bir kismi, gayet m?cmel olmakla beraber, izah edilmiyor, ta letafet-i asliyesini kaybetmesin. Bu Z?hre Risalesi Mesnevi-yi Arabinin ?ok m?him bir risalesidir. Her ne kadar terc?me etmeye ?alismis isem de, m?ellifin vaktiyle Nur sakirtlerinin ricakarane israrlari ?zerine yaptigi terc?meyi aynen derc etmeyi daha m?nasip g?rd?m. Risale-i Nur'un On Yedinci Lem'asi namini alan bu risale ile Arabi Z?hre arasinda, bir icmal-tafsil ve takdim-te'hir farki vardir. M?tercim ABD?LMECID
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|