![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
![]() Status: FORUMUN ABLASI
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() |
NOKTA
![]() 1337'de (1918) telif edilmis bir risalenin bir kismidir Ifade-i meram Bir bah?eye girsem iyisini intihab ederim. Koparmasindan zahmet ?eksem hoslanirim. ??r?g?n?, yetismemisini g?rsem "Huz ma safa" derim. Muhataplarimi da ?yle arzu ederim. Derler: "S?zlerin iyi anlasilmiyor?" Bilirim ki, kah minare basinda, kah kuyu dibinde konusuyorum. Neyleyeyim, zuhurat ?yle. suaat ve su kitapta m?tekellim, aciz kalbimdir. Muhatap, asi nefsimdir. M?stemi, m?teharri-i hakikat bir Japondur. Temasa eden bunu d?s?nmeli. Gayet?'l-gayat olan marifetullahin bir b?rhani olan marifet?'n-Nebiyi suaat'ta bir nebze beyan ettik. su risalede maksud-u bizzat olan tevhidin lay?had berahininden yalniz d?rt muazzam b?rhanina isaret edecegiz. Hem nazar-i akliyi hads-i kalbiyle birlestirmek i?in, melaike ve hasrin bir kisim delailine ima ederek, imanin alti r?kn?nden d?rd?n?n birer lem'asini, fehm-i kasirimla g?stermek isterim. ![]() Said Nursi • • • Allah'a, meleklerine, kitaplarina, peygamberlerine, ahiret g?n?ne, kadere, hayir ve serrin Allah Tealadan geldigine Iman ettim. ?l?mden sonra dirilis haktir. Allah'tan baska ilah olmadigina sahitlik ederim. Muhammed'in, Allah'in resul? olduguna da sahitlik ederim.
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|